Doe alles aan de kant, hier begint de quiz!

START

Over deze quiz

Slaap Lekker Week 2022
Van vrijdag 28 oktober t/m vrijdag 4 november 2022 organiseert JOGG Noord-Veluwe de Slaap Lekker Week. In deze week hebben we het over slaap en waarom slapen zo belangrijk is. Dit doen we onder andere met deze Slaap Lekker Quiz, speciaal gemaakt voor leerlingen van groep 6/7/8 uit de regio Noord-Veluwe.

In het weekeind van 29 en 30 oktober 2021 gaat de wintertijd in en gaat de klok een uur achteruit. In de nacht van zaterdag 29 oktober slapen we dus een uur langer. Daar hebben sommige kinderen en grote mensen best wel een beetje last van, maar gelukkig went het lichaam er vrij snel aan.

Waarom deze quiz?
Via de Slaap Lekker Quiz willen we dat je met je vader, moeder of verzorger praat over slapen en je slaapgedrag. Zo kom je te weten wat een goede slaap is, wat het met je doet en dat slapen belangrijk is om je lekker fit te voelen. Slaapproblemen kunnen namelijk (ernstige) gevolgen hebben.

Daarom is het goed om je eens te verdiepen in jullie slaapgedrag!

Lees ook de slaaptips en bekijk het filmpje op pagina Over slaap.

Uitkomst van de quiz
Deelname aan de quiz gebeurt anoniem, jullie antwoorden zijn niet te herleiden. Aan het einde van de quiz kan je een overzicht van je eigen antwoorden downloaden.

Oeps..Helaas is jouw scherm te klein om deze quiz te doen. Je doet de quiz het beste op een tablet, laptop of computer.